ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΘΙΑΝΑΚΗΣ

Βρίσκομαι στον χώρο των λουλουδιών από το 1977. Η αγάπη μου προς τα λουλούδια και ο σεβασμός μου προς τον πελάτη που με εμπιστευόταν με έφερε πολύ γρήγορα στις πρώτες θέσεις των ανθοπωλείων στην Κρήτη. Ο ζωντανός κόσμος των λουλουδιών έγινε μέρος της ζωής μου. Η δουλειά μου έγινε το χόμπι μου. Τα λουλούδια είναι ένας ζωντανός κόσμος που για να τον κατανοήσεις πρέπει να γίνεις μέρος τους. Υπάρχει μια κρυμμένη μαγεία που είναι η ίδια φύση, όλη είναι τέλεια. Τα λουλούδια απλά δεν μιλάνε. Αυτοί που τα έχουν κατανοήσει μπορούν να μιλάνε μαζί τους.Η φύση έχει την δικιά της γλώσσα. Κάθε τι ξύλο, πέτρα, νερό είναι ένα στοιχείο και πάντα τα λουλούδια έχουν ένα χώρο ανάμεσα τους.

Κάθε λουλούδι έχει μια ταυτότητα, κάθε λουλούδι μπορεί να κάνει παρέα και με άλλα λουλούδια συγγενικά του, όχι με όλα. Όταν κατανοηθούν όλα αυτά αρχίζουν να συμβαίνουν μικρά θαύματα. Βλέπεις την φύση στα καλύτερα της, υπάρχει τριγύρω μια μικρή γιορτή που θέλεις να την μεταφέρεις στους αγαπημένους σου. Για να τους κάνουμε να χαμογελάσουν, να χαρούν, να τους δείξουμε πόσο πολύ τους αγαπάμε, για να τους καλωσορίσουμε ή δυστυχώς για να τους πούμε αντίο.Για να μας θυμίσουν ότι είμαστε άνθρωποι και ότι πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι. Το άνθος είναι η ψυχή κάθε φυτού. Για την δική σας εορτή είμαστε εμείς οι οδηγοί που θα σας οδηγήσουμε στον μαγικό κόσμο αυτό.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΘΙΑΝΑΚΗΣ

Από μικρή ηλικία βρέθηκα ‘’μπλεγμένος’’ στο χώρο των λουλουδιών. Χρώματα, μυρωδιές, μικρά θαύματα της φύσης ήταν και είναι μέρος της καθημερινής μου ζωής. Ζώντας από κοντά την καθημερινότητα της ιδιαίτερης ζωής του ανθοπωλείου με έκανε γρήγορα να αγαπήσω των χώρων των λουλουδιών. Η αγάπη και το μεράκι του πατέρα μου για τα λουλούδια με κέρδισαν και έγινα και εγώ με την σειρά μου μέρος αυτού του φανταστικού κόσμου.

Βλέποντας πως με ένα απλό τριαντάφυλλο μπορούσε να αλλάξει η ψυχολογία ενός ανθρώπου κατάλαβα πως η δουλειά μου δεν ήταν τελικά τόσο απλή.Έχοντας δίπλα μου τον καλύτερο δάσκαλο που θα μπορούσα ποτέ να έχω έμαθα πώς να αγαπάω και να προσέχω την δουλειά μου, να τιμάω και να σέβομαι τον πελάτη και να έχω ανταγωνιστή μόνο τον εαυτό μου.