7+1 Φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα

Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι είναι σημαντικό να έχουμε φυτά στον εσωτερικό μας χώρο γιατί καθαρίζουν την ατμόσφαιρα;

Κι όμως, υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν την ιδιότητα να αφαιρούν τοξικές ουσίες και ρύπους από την ατμόσφαιρα, ενώ άλλα να εξαλείφουν χημικές ουσίες και να διώχνουν την ακτινοβολία.

Δημιουργήστε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον στο σπίτι ή το γραφείο σας επιλέγοντας αυτά που σας αρέσουν περισσότερο από τα 7+1 φυτά που σας προτείνουμε παρακάτω.

Σπαθίφυλλο

Χαρακτηρίζεται από ταχύ ρυθμό αφαίρεσης τοξικών ουσιών από την ατμόσφαιρα, όπως η αμμωνία που υπάρχει στα καθαριστικά του σπιτιού, καθώς και το μονοξείδιο του άνθρακα.

Ντιεφενμπάχια

Ικανό στην εξάλειψη των ρύπων, αλλά και της φορμαλδεΰδης της ατμόσφαιρας.

Φίκος

Ο φίκος έχει την ικανότητα να απομακρύνει από την ατμόσφαιρα τοξικές ουσίες, όπως το ξυλόλιο και το τολουόλιο, τα οποία είναι διαλύτες που συναντάμε σε μπογιές, μελάνια και κόλλες.

Ανθούριο

Το ανθούριο βοηθάει στη διατήρηση της καθαρής ατμόσφαιρας αφαιρώντας από τους εσωτερικούς χώρους την αμμωνία, τη φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο που δημιουργείται από τα καυσαέρια των αμαξιών και τα χρώματα.

Δράκενα

Η δράκενα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου που απομακρύνουν βλαβερές ουσίες από την ατμόσφαιρα και καθαρίζουν τον χώρο. Μερικές από τις τοξικές ουσίες είναι η ξυλένη, το τριχλωροαιθυλένιο και η φορμαλδεΰδη.

Σανσιβέρια

Η σανσιβέρια απορροφά τη φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο, το ξυλόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο.

Αρέκα / χαμεδόρια

Η αρέκα απελευθερώνει άφθονη υγρασία στον αέρα και εξαλείφει χημικές τοξίνες.

Κάκτος

Οι κάκτοι διώχνουν την ακτινοβολία κι είναι ό,τι καλύτερο για την απορρόφηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του υπολογιστή. Ακόμα, το βράδυ απελευθερώνουν οξυγόνο και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα.

Βρείτε όλη την ποικιλία μας σε φυτά για να διακοσμήσετε τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο σας στο e-shop μας.